fredag den 31. august 2012

For et år siden...

....så jeg sådan her ud

 
en halv time senere kom hende her
 
 
Idag fylder min smukke Carla et år - utroligt som tiden flyver, og jeg har IKKE glemt de hårde tider, hvor hun ikke ville sove i sin barnevogn, men kun på sin mor eller far, men det er jo heldigvis de gode ting der fylder, og hvor er jeg bare taknemmelig for at vi fik hende ind i vores liv.
 

 

torsdag den 30. august 2012

Mormor-agtigt

Masseproduktionen er stadig i gang. Denne gang et par bukser i kraftig blomstret bomuld - jeg synes egentlig der er lidt mormor over stoffet, men da det først blev til et par ballonbukser, var det ikke så tosset.

Stoffet er endnu engang en gave fra vores nabo og jeg tror der også skal laves en lille kjole af det. Igen igen har jeg brugt minikreas mønster på ballonbukser - denne gang er eneste ændring, at jeg ikke har sat foer i.




onsdag den 29. august 2012

Tilgiv mig for jeg har syndet

Jeps - den er god nok....jeg er en bandit. Jeg var jo ellers så glad for konceptet "brug-hvad-du-har", men så var der en blogger der satte et stykke bambi-stof til salg, og det MÅTTE jeg bare eje! Jeg mener....jeg kunne jo ikke bare vente og risikere at en anden købte det! Så den 23. august måtte jeg melde mig ud af "brug-hvad-du-har"-klubben, og nu hvor det gik galt for mig, så var der jo ingen grund til selvbeherskelse i Jysk dagen efter, så her kan I se, hvad jeg kom hjem med. Kom hjem med = jeg har ikke brugt af det, så egentlig bruger jeg jo stadig, hvad jeg havde, så jeg er ikke rigtig slem, bare fordi jeg købte lidt til lager.






tirsdag den 28. august 2012

Her bor jeg, du kan kigge ind til mig....

Jeg er selv ret nysgerrig med hensyn til hvordan I andre bor, så nu viser jeg også lidt mere af vores hjem.

Denne gang er det vores stue, I får at se - en blanding af nyt og gammelt. Egentlig ville det være rart med en stor flydersofa, men vi er ret glade for vores sofaer og de bliver ikke udskiftet så længe vi har små børn. Spisestuestolene flytter snart i sommerhuset, for vi vil have nye herhjemme, så til den tid får I opdaterede billeder.

De sort/hvide fotografier, på billedvæggen over sofaen, er gamle familiebilleder fra Caspers familie.

Bemærk hvor pænt vi har arrangeret ledningerne under fjernsynet - nå, nej....(det er altså mandens job, ikk´?)

Malerierne har Emil lavet - både de to store og det lille der hænger under hans håndaftryk (nederste billede). Og her har vi små børn så voksdugen er på altid!




 


Panserhjerte

Nu har jeg læst Jo Nesbøs Panserhjerte - det var lige mig! Jeg synes, den var rigtig spændende, og jeg havde overhovedet ikke lyst til at lægge den fra mig. Bogen er på over 600 sider, men man kommer faktisk hurtigt igennem den, fordi man liiiiige må læse et par sider mere. Bogen fik 5 ud af 6 stjerner i Poltiken, og jeg synes det er velfortjent.



Politiken skrev blandt andet:

Jo Nesbøs nyester thriller er på alle måder en tung og hæsblæsende lavine – med politimanden Harry Hole i fri dressur i det smukke Oslo og omegn.

Denne gang strækker omegnen sig såmænd helt til Hongkong, hvortil Hole efter tabet af den elskede Rakel og afsløringen af ’Snemanden’ i forrige roman er taget for at gå til i druk, spil og opium.
Men hjemme i Norge finder politiet to kvinder dræbt, begge kvalt bestialsk i eget blod.
Og det mystiske mordvåben er på størrelse med en billardkugle!

Efter sit ganske underfundige frikvarter med den elegante og energiske gavtyveroman ’Headhunter’ er Nesbø tilbage på sporet af sin spirituøse, asociale og skallesmækkende strømer, der både ligner Chandlers Philip Marlowe i kæft og karakter og Ian Rankins John Rebus i statur og sjusser.

Selv med sine rigtig mange sider er ’Panserhjerte’ en søvndræbende spændingsroman, hvor siderne vender sig selv, mens læseren er på nysgerrighedsmaraton.

Nesbø er god til replikker og action, mindre god til det mere psykologiske og følelsesmæssige, hvor det sentimentale og banale gerne tager overhånd og klistrer til.
Så vi taler om gedigen litterær popkunst, hvis kunstneriske kvalitet ligger i en solid balance mellem klicheen og koden, det allerede sete og det uforudsete.

Som gamle Umberto Eco skriver et sted, væmmes vi ved tre klicheer, men lader os henrivende forføre af hundrede, især hvis de hygger sig sammen i konteksten.
Det er tilfældet her i alle tiders thriller, hvor karakterens femte hjerte er klippet ud af popkunstens kulørte glanspapir.
 
 

mandag den 27. august 2012

Nye bukser til en dagplejepige

Så er Carla godt i gang i dagplejen - indtil videre går det bare lige som det skal, og det er en lettelse, at hun trives så godt. I dagplejen er de heldigvis en del ude, og da Carla stadig kravler (hun går hvis hun kan holde i noget) synes jeg at hendes knæ skal skånes lidt, så på trods af det forholdsvis lune vejr, kommer hun ikke afsted i shorts.

Jeg har derfor syet nogle meget tynde bukser af en fin blomstret stofrest - mønstret er endnu engang fra minikrea; denne version er lavet lidt kortere og med løbegangen en centimeter oppe for at lave flæseeffekten forneden.

Desuden lidt morgen-billeder af Carla, der ser ud til at trives i de nye bukser.



søndag den 26. august 2012

Gave til Carla

For tre uger siden var jeg til bryllup hos en veninde i Sverige - hun var så sød, at hun havde købt tøj til Emil og Carla (jeg havde selvfølgelig også noget med til hendes børn;-)).

Prøv at se en fin body vi fik til Carla - jeg er vild med det print og de meget smukke farver! Den er fra Polarn O. Pyret. Så vidt jeg ved forhandles det ikke i DK, men næste gang jeg er i Sverige, skal der vist shoppes lidt.


lørdag den 25. august 2012

Prikker og plads til bevægelse

Minikreas buksedragt passer perfekt til Carla, og så synes jeg bare den er så praktisk til denne årstid...bare en kortærmet body under og så er hun klædt på.

Denne version har jeg lavet uden elastik under brystet, og jeg har lavet benene lidt kortere, så det er stumpebukser. Stoffet er en stofrest fra en lokal stofbutik - jeg er rigtig glad for de prikker og synes det er en god farvekombination.


fredag den 24. august 2012

Giveaway i samarbejde med minikrea



Endnu engang synes jeg, at det er tid til en giveaway hos Carla og krudtuglen.

Som det nok ses af mine kreationer på bloggen, er jeg stor tilhænger af minikreas mønstre; gode grundmønstre, der kan varieres i det uendelige, og de kan bruges af en nybegynder som mig uden problemer. Derfor er jeg meget glad for at minikrea har sagt ja til at sponsorere to mønstre (som jeg selv har valgt) til denne giveaway.

Der er én vinder og præmien er to nyheder fra minikrea; et kjolemønster og et buksemønster i str. 74 til 98.



I kan se flere variationer på minikreas hjemmeside her.

Reglerne er som følger:

1 lod for fast læser - skriv i kommentaren hvilke modeller/idéer du ville ønske minikrea havde i sortimentet.

5 lodder for fast læser og link til giveaway´en med billede på din blog (brug gerne det øverste billede) - skriv i kommentaren hvilke modeller/idéer du ville ønske minikrea havde i sortimentet.

Skriv venligst i kommentarfeltet hvor mange lodder du deltager med (1 eller 5), og husk at skrive din mail-adresse, hvis den ikke er tilgængelig for mig andetsteds.

Vinderen trækkes den 7. september ca. kl. 21.

 
 


torsdag den 23. august 2012

Carla....in action

Ikke noget nyt i dette indlæg, men jeg fik en forespørgsel vedrørende at se Rasmus Klump-kjolen på (ja, nok ikke på mig, men på Carla) og det inspirerede mig til at vise jer, noget af det jeg har syet, når det er i brug.

Bemærk lige Carlas fødder der titter frem i barnevognen - det er da ikke til at stå for:-)





onsdag den 22. august 2012

Lille blogleg

Eva har inviteret mig med i en lille blogleg.

Reglerne er meget simple:

Find din mappe med billeder på computeren
Vælg mappe nr 5
I den mappe finder du billede nr 5
Smider det på din blog med en beskrivelse
Derefter tagger du 5 andre bloggere til at være med i denne leg

Jeg springer så den sidste del over, men er der nogle der har lyst til at lege med, er de meget velkomne.

Resultatet hos mig er et billede af Carla, da hun var 3 dage gammel. Nu er er hun lige startet i dagpleje og fredag den 31. august fylder hun et år - ufatteligt som tiden flyver! Nå, men se hvor fin hun er - en masse mørkt hår og røde kinder....nøj hvor jeg elsker den lækre pige!

tirsdag den 21. august 2012

Genbrugsvest

For efterhånden lang tid siden afprøvede jeg et mønster fra Symagasinet på en vest og synes egentlig resultatet blev ganske godt.

Nu har jeg syet en mere, og ligesom sidst har jeg lavet lidt ændringer - vestens forstykker er lavet større, så de når sammen, og igen har jeg lavet vesten vendbar.

Stoffet med de store blomster er en dug fra genbrugsbutikken (stoffet har jeg desuden anvendt til en lille kjole og en solhat.....solhatten passer dukken og ikke Carla!). Stoffet med de små blomster er et dynebetræk fra genbrugen.

Det er genialt det her koncept med Brug-hvad-du-har, for jeg får jo alligevel syet en masse, jeg bliver glad for, og det ender vel med at jeg faktisk får plads til at have alt mit stof i den reol, hvor det egentlig var tiltænkt.






mandag den 20. august 2012

Sådan bor vi....

Nu har jeg fået sat nogle af mine nyerhvervelser på plads - jeg mangler stadig at indvie en orange og en brun Erik Kold bøtte, men det kommer. Jeg er rigtig godt tilfreds, med dem jeg har taget i brug og synes de står og pynter så fint på hylden sammen med en gammel medova te-dåse, og ovenover står en gammel kaffedåse....begge dele er OGSÅ fra min mor.

Så nu debuterer jeg vel nærmest med en lille boligreportage - I denne omgang af vores køkken. Bemærk især de to sort/hvide billeder over vasken. Det er originale fotografier fra Caspers familie - billederne er ca 60 år gamle og utrolig stemningsfyldte.






søndag den 19. august 2012

Brunt med fine blomster

Som tidligere nævnt skal der produceres bukser til Carla - jeg er ikke sådan en der vasker dagligt, så det dér med kun at have 5 par holder ingen steder.

Denne gang har jeg brugt mønstret fra Mini krea - den model sidder bare så godt på Carla, så det er en sikker vinder. Jeg har ikke lavet ribben lige så høj, som det originale mønster. Stoffet er fra Malika & Rosa, og jeg har tidligere syet en tunika til Carla i det samme stof. Jeg synes det er så smukt, og jeg har heldigvis over en meter tilbage til nogle småprojekter.


lørdag den 18. august 2012

Grøn velour

Som ventet flere bukser til Carla, men nu med strygestof! Godt nok meget diskret da jeg ikke ville vove mig ud i de store projekter, hvis jeg nu ikke liiiiige havde styr på, hvordan man skulle gøre.

Det gik nu ganske fint og jeg glæder mig til at eksperimentere mere med det, for det er en sjov og nem måde at dekorere tøjet på.

Ja, ja - jeg kan godt se at det lilla strygestof er lysere end ribben, og det var egentlig ikke meningen, men jeg huskede helt forkert mht. nuancen på strygestoffet og valgte bare ribben ud fra hukommelsen - dårlig idé! Næste gang prøver jeg lige at koordinere lidt mere INDEN jeg klipper.

Mønstret er en variation af Minikreas ballonbukser - jeg har sat rib forneden. Bukserne er testet og de sidder helt perfekt, og jeg må indrømme, at jeg er ret pjattet med velour til sådan en lækker snart 1-årig pige.


fredag den 17. august 2012

Verdens nemmeste kjole - ny version

Hold nu lige op - jeg har rundet 200 læsere! Det synes jeg da er helt vildt, og hvor er jeg bare glad for, at I har lyst til at følge med, så mange tak for det og jeres søde kommentarer.

Jeg har syet endnu en kjole til mig selv - samme model som denne. Denne gang har jeg syet en smal elastik i kjolen hele vejen under brystet for at ændre udtrykket lidt. Den næste model vil jeg lave lidt smallere, men bortset fra det er jeg rigtig godt tilfreds med resultatet.

Stoffet er mørkeblå jersey med hvide prikker købt hos stof & stil. Nu hvor jeg er blevet så glad for at sy jersey-kjoler til mig selv, skal jeg helt sikkert ud og se, om de ikke har nogle gode rester....men det må lige vente til september, da jeg stadig er i gang med, at bruge hvad jeg har - og det går faktisk rigtig godt med det.

Jeg beklager fotomodellen.....men allergi gør intet godt for éns udseende! Nu er det vigtigste så også at I får en idé om, hvordan kjolen ser ud.

torsdag den 16. august 2012

Kold og andre fine ting

Forleden havde vi besøg af min dejlige mor, og hun havde bare rigtig fine sager med til mig! Som i VIRKELIG fine.

Prøv lige at se engang; 3 Erik Kold dåser og to andre 70´er-bøtter....ih de er så smukke! Den lave orange med hjerter er da intet mindre end fantastisk. Jeg fik det næsten fysisk dårligt, da min mor fortalte at hun havde smidt smørbeholderen (Erik Kold) ud! Men til gengæld har hun givet mig alle de andre hun havde (selvom de faktisk var i brug hos hende - er man så ikke forkælet?;-)).

Udover det havde hun også 3 Wiinblad-vaser med, og jeg er endnu mere glad for dem end jeg havde forventet, for jeg synes de er rigtig smukke.

1000 tak mut - jeg ved jo at du smuglæser:-)

Nu skal der rykkes lidt rundt på hylderne i køkkenet, og jeg skal også finde et sted til vaserne - det ender vist med at der kommer lidt bolig-billeder på bloggen på et tidspunkt.




onsdag den 15. august 2012

Debut med lommer

Jeg har kastet mig ud i at sy bukser til Carla med lommer....altså bare snydelommer, for det hun kan finde på at putte i lommerne, er jeg ikke interesseret i at skulle pille ud igen:-)

Hvis jeg selv skal sige det, er det faktisk blevet helt okay - og så er jeg jo fuldstændig faldet for det piping dér, så det måtte der også på. Mønstret er fra Sy sejt børnetøj - jeg har dog forlænget det lidt foroven, da jeg ikke synes det første par sad så godt.

Jeg skal i gang med at masseproducere bukser til Carla, for hun mangler virkelig....det betyder at det nok ikke er det mest inspirerende, der kommer på bloggen, for jeg skifter kun imellem nogle få buksemønstre, som jeg har konstateret passer hende godt.


tirsdag den 14. august 2012

Tøseversion af EG-skjorte

Så blev det vores tur til første skoledag - Emil elskede det og ville gerne være blevet længere - vi kunne jo heldigvis glæde ham med at han skal afsted igen i morgen.

Som jeg nævnte i dette indlæg, var jeg ikke vildt begejstret for pasformen på den originale Elsebeth Gynther skjorte - den var lidt for telt-agtig til Carla, så derfor har jeg nu lavet min helt egen tøse-version af mønstret (som mange EG-elskere sikkert vil hade, da det nok er for langt fra originalen;-)).

Jeg har lavet den længere, så den er blevet til en tunika, jeg har givet den vidde forneden, og så har jeg sat elastik i ærmerne - denne model passer meget bedre til Carla. Egentlig ville jeg gerne tilføje en knap ved slidsen, men Carla spiser ALT, hvad hun kan få fat i, og det var endda lykkedes hende at pille knappen af en bukselomme, så den sad hun længe og tyggede på.

Stoffet er fra den store stofbunke fra naboen og det er simpelthen så blødt og lækkert.



mandag den 13. august 2012

Skolestart

I morgen skal min lille dreng....okay måske ikke SÅ lille, men alligevel....begynde i skole. Jeg er virkelig spændt på, hvad han siger til det og håber selvfølgelig at det bliver en god oplevelse, og at han vil blive glad for det.

Heldigvis startede han i SFO den 1. maj, så han har haft lidt tid til at lære de nye kammerater at kende, og det dér med at skulle sidde stille, tror jeg ikke bliver noget problem for ham. Jeg synes det er helt vildt at han allerede er 5 år og nu skal i gang med skolen!

Lidt nyt udstyr til penalhuset og efterfølgende lidt billeder af min dejlige Emil.